Teamcoaching

  • Hoe kunnen wij beter samenwerken?
  • Waarom loopt dat project niet lekker?
  • Mijn team loopt niet lekker en ik krijg de vinger er niet achter?
  • Wij moeten gaan veranderen, hoe krijgen wij iedereen mee?
  • Twee bedrijfsunits werken niet goed samen. Hoe los ik dat op?

Dit zijn een paar voorbeeld vragen waarmee je in een teamcoachingstraject met de paarden aan de slag kan. Je team gaat samen met het paard opzoek naar hun eigen oplossing. Het paard laat het team ervaren hoe ze het meest effectief samenwerken. Of laat het team ontdekken dat er ook andere mogelijkheden zijn.

foto dos pisos_team

Bij een teamcoaching ga je samen met twee coaches en de paarden aan de slag. Dit doen jullie in sessies van minimaal een dag.  Het team voert oefeningen uit met de paarden waarbij alle teamleden met beide benen op de grond blijven. De coach stelt vragen over het proces. De uiteindelijke antwoorden en oplossingen komen uit de teamleden.  Tijdens de oefening komen aspecten als leiderschap, doorvragen, duidelijkheid, bespreekbaar maken, verborgen agenda’s, omgaan met afspraken e.d. in de praktijk aan bod.

Vervolgens heeft het team ook de mogelijkheden om met je nieuw verworven ervaring te experimenteren. Dit zorgt ervoor dat het team de nieuwe vaardigheid of inzicht al eigen gemaakt heeft, voordat jullie ROScoaching verlaat. Alles wat de teamleden ervaren en vertellen blijft binnen het team, de coach en de paarden.

Enthousiast? Wil je meer weten of gelijk een datum plannen? Dat kan via ons contactformulier of door te bellen. Wil je eerst eens kennismaken met deze manier van coaching kom dan naar een Kennismakingsworkshop.